Fikse Tett Do Med Bakepulver

Trenger du rørlegger? Vi dekker hele Norge!

tett do bakepulver

Dette Trenger du for å fikse tett do med bakepulver

  • Målebeger
  • Sugekopp (valgfritt)
  • Eddik
  • Bakepulver

Tett Do Bakepulver

En tett do kan virke som en liten katastrofe, spesielt hvis du bare har ett og det er mange som bruker det. Men før du griper til en sugekopp eller ringer etter en rørlegger, kan det være at du allerede har en rask og enkel løsning i skapet ditt.

Eddik og bakepulver er ikke bare for baking; de er også velkjente naturlige rengjøringsmidler som kan virke sammen for å løse opp en propp. Den brusende reaksjonen som skjer når bakepulver blandes med eddik, kan ofte være nok til å fjerne blokkeringer uten stresset med å måtte bruke en sugekopp.

Hvis du derimot står overfor en spesielt vanskelig propp og toalettet fortsatt er tett, kan det være lurt å kontakte en lokal rørlegger for å få systemet ditt i orden igjen. I Lillehammer kan du ringe til oss i Rørlegger Lillehammer.

Fjern Litt Vann

Sjekk toalettskålen din. Er vannet nesten oppe ved kanten? I så fall må fjerne litt vann før du tilsetter bakepulver og eddik, ellers kan den brusende reaksjonen få toalettskålen til å flomme over – ikke noe vi ønsker. Fjern vann slik at det gjenværende vannet ikke er mer enn halvveis opp i skålen, dette for å unngå søl over hele badegulvet.

Viktig Advarsel

Før du går til skapet ditt, husk: Tilsett aldri bakepulver eller eddik rett etter at du har brukt kjemiske avløpsrensere som plumbo, da dette kan skape farlige gasser som kan gjøre deg alvorlig syk.

Hvis proppen er så alvorlig at den har ført til at toalettet nesten er fullt, bør du være ekstra forsiktig. Kanskje du bare skal bruke en fjerdedel kopp av både bakepulver og eddik av gangen for å unngå overflyt. Stol på oss: Du vil ikke at toalettet ditt skal bli som en vulkan fra en vitenskapsmesse.

Hvordan Du Fikser Tett Do Med Bakepulver

Tilsett Bakepulver

Hvis toalettet ditt er halvfullt eller mindre, hell en kopp bakepulver direkte i skålen. Ved mer alvorlige propper og når skålen er mer fylt, fjern litt vann og tilsett en fjerdedel kopp bakepulver.

Tilsett Eddik

For en god og kraftig reaksjon, bruk like deler eddik og bakepulver. Så, hvis du har brukt en kopp bakepulver, tilsett en kopp eddik i skålen. Så snart eddiken er tilsatt, vil du kunne se og høre den kraftige brusingen.

Vent

Observer de brusende stoffene som bobler opp i toalettskålen og utvider seg raskt. De vil imidlertid også trekke seg tilbake etter kort tid. Vent noen minutter mens bakepulver og eddik fortsetter sin virkning, og pass på at det ikke skjer en overflyt.

Tilsett Varmt Vann

Etter at reaksjonen har stoppet, ta en kjele med svært varmt vann og hell det forsiktig ned i toalettskålen for å unngå sprut. Dette bør være det siste steget for å løsne proppen.

Hvis alt går som det skal, vil toalettet produsere en rask sugelyd, og vannet skal flyte fritt.

Skyll

For å forsikre deg om at proppen virkelig er fjernet og ikke bare har flyttet seg, skyll toalettskålen flere ganger. Hvis det skyller normalt, har du lykkes med å fjerne proppen.

Gjenta Om Nødvendig

Av og til kreves det mer enn en omgang med bakepulver og eddik for å fjerne en propp. Hvis det første forsøket ikke lykkes, begynn fra første steg igjen.

Dersom du må gjenta behandlingen, la blandingen virke i 30 minutter for å gi den tid til å angripe proppen ordentlig før du tilsetter varmt vann. Du kan også vurdere å bruke en sugekopp etter at brusingen har avtatt og før tilsetting av varmt vann for å hjelpe til med å løsne proppen. Hvis du ikke har en sugekopp, er det fortsatt mulig å løse problemet uten.

Når Du Bør Ringe en Rørlegger

Om du har forsøkt å skylle ned bakepulver og eddik flere ganger og har brukt en sugekopp til armene føles ømme uten at proppen gir etter, er det på tide å kontakte en profesjonell rørlegger.

Del dette innlegget

Flere innlegg

Jensen Arthur