7 Årsaker Til Dårlig Trykk i Dusjen Og Hvordan Fikse Problemet

dårlig trykk i dusjen

Dårlig trykk i dusjen kan ødelegge hele dusj opplevelsen, som faktisk er en viktig del av livet til mange. Det er ikke bare et irriterende problem, men det kan også signalisere et større rørleggerproblem.

Vanlige Årsaker til Dårlig Trykk i Dusjen

Årsaken til dårlig trykk i dusjen kan være en av flere problemer som en tett dusjhode, en slitt blandeventil, lukket ventil, lekkende rør, eller til og med en defekt varmtvannsbereder. Ikke bli overveldet, for vi er her for å hjelpe deg med å feilsøke og identifisere årsaken til dine dusjproblemer.

Hvordan Fikse Dårlig Trykk i Dusjen

Det første du bør gjøre er å fastslå om det lave trykket er et enkeltstående eller utbredt problem.

  • Er både det varme og kalde vannet i dusjen påvirket?
  • Har vasken i samme bad også lavt trykk?
  • Er det andre rom som ser ut til å ha samme problem?

Med svaret på disse spørsmålene i bakhodet, kan du begynne å undersøke disse vanlige årsakene til lavt vanntrykk i dusjer.

1. Dusjhode med Lav Gjennomstrømning

Å spare vann er en god ting, men gamle dusjhoder med lav gjennomstrømning kan være for gjerrige med vannet og få det til å føles som om trykket mangler. Heldigvis er det enkelt å bytte ut det gamle dusjhodet med en ny modell som et DIY-prosjekt.

2. Tett Dusjhode

Over tid kan mineralavleiringer hope seg opp inne i de små hullene i dusjhodet, noe som forstyrrer eller blokkerer vannstrømmen. For å fjerne mineraloppbyggingen, la dusjhodet ligge i en bolle eller pose fylt med eddik over natten. Deretter bruker du et lite verktøy til å børste eller stikke ut eventuelle gjenværende sediment fra dusjhodets hull.

3. Dårlig Trykk i Dusjen Blandebatteri

Hvis du har et blandebatteri i dusjen eller badekaret, kan det ha en intern del som kalles en blandeventil som kontrollerer mengden av varmt og kaldt vann som sendes til dusjhodet. Hvis denne ventilen er fast eller slitt, kan det påvirke både temperaturen og trykket. Blandeventilen kan være vanskelig å få tilgang til og erstatte, så dette bør overlates til en erfaren rørlegger.

4. Defekt Vanntrykkregulator

Vanntrykkregulatorens oppgave er å holde hjemmet ditt innenfor et trygt vanntrykkområde (vanligvis 46-60 psi). Dessverre kan denne viktige komponenten svikte, noe som tillater at trykket blir for lavt eller for høyt. Vanntrykkregulatoren er vanligvis plassert på vannforsyningslinjen før den kommer inn i hjemmet og bør kun erstattes av en kvalifisert rørlegger.

5. Lukket Ventil

Det er flere ventiler gjennom hele rørsystemet ditt. Hvis noen av dem er delvis lukket – ofte gjort ved et uhell – kan du oppleve lavt vanntrykk. Sørg for at vannmålerens ventil, hovedkranen, og alle andre ventiler er helt åpne.

6. Dårlig Trykk Varmtvann

Hvis det lave vanntrykket bare oppstår når du skrur på varmtvannet, kan problemet ligge i varmtvannsberederen din. Kontakt en rørlegger for å se om enheten trenger å repareres eller erstattes.

7. Korroderende eller Lekkende Rør

Gamle rør, spesielt de som er laget av metall, kan korrodere eller ruste fra innsiden. Hvis mineralavleiringer er fast i et vannforsyningsrør, kan de forstyrre strømmen til dusjen din (eller andre kraner). På samme måte, hvis du har en liten lekkasje et sted i rørleggerarbeidet ditt, kan lavt vanntrykk være et merkbart symptom. Det er viktig å finne og reparere lekkasjen så snart som mulig.

Video om Hvordan du Kan Fikse Dårlig Trykk i Dusjen

Hvis du foretrekker å se en video om hvordan du kan fikse lavt vanntrykk i dusjen kan du se denne videoen fra YouTube under.

Få en rørlegger til å fikse dusjen din

Ikke finn deg i lavt vanntrykk i dusjen lenger. Vi kan hjelpe med å finne årsaken til ditt lave vanntrykk og tilby en løsning. Ring Rørlegger Lillehammer (om du bor i Lillehammer området) for å få en lisensiert rørlegger i Lillehammer til å ta en titt og løse problemet for godt. Bestill en time i dag på +47 400 00 828.

Del dette innlegget

Flere innlegg

Jensen Arthur